nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Les eleccions al Parlament balear seran convocades oficialment dimarts

Comença un apressat calendari que podria no acabar fins ben entrat el juliol

Tot i que al ciutadà li pugui semblar estrany, les eleccions autonòmiques no han estat convocades encara. Serà demà quan Jaume Matas expedeixi el Decret pertinent, que no serà oficial, fins passat demà que la convocatòria sigui oficial, quan el Decret sigui publicat al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma. Serà el «sus» que arribarà amb la cursa començada ja fa temps.

A partir d'aleshores els partits i les coalicions electorals, que encara no ho hagin fet, disposaran d'un breu termini per acabar d'enllestir les candidatures, que hauran de ser presentades a la Junta Electoral entre el cinc i el 10 de maig. La proclamació oficial dels candidats no serà fins el 18 de maig, data en què es publicaran al BOCAIB. Mentrestant, els electors continuaran immersos en l'allau d'actes preelectorals "l'única diferència amb un d'electoral és que no es pot demanar el vot de forma explícita.

I dia vint-i-vuit de maig començarà oficialment la campanya electoral i la campanya institucional. Al mateix temps que els partits demanen el vot, el Govern i els consells insulars intentaran que el pobli voti, no importa qui, però que voti.

Tot això, fins a l'onze de juny, vigília de la jornada de reflexió.
Abans, entre el vint-i-sis d'abril i el tres de maig, els ajuntaments i els consolats hauran d'exposar el seu respectiu cens electoral perquè els electors comprovin la seva inscripció i formulin les pertinents reclamacions, si fos el cas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris