nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

El PP no es presentà al primer debat preelectoral, celebrat a Barcelona

Un centenar d'estudiants s'interessaren pel pacte del centreesquerra

L'anunciat debat preelectoral sobre política balear que se celebrà ahir de capvespre a Barcelona davant un centenar d'estudiants illencs començà ple de sorpreses. L'esperat representant del PP i així mateix conseller d'Educació del Govern balear, Manuel Ferrer, no va venir i disculpà la seva absència a causa dels problemes d'Ibèria i dels retards aeris.

Per tant, el debat, organitzat pel col·lectiu «Sargantana», i esperat amb tanta il·lusió pels estudiants, es convertí en realitat en un monòleg del centreesquerra. S'ha de pensar que hi havia molta il·lusió per veure com la confrontació electoral s'obria a Barcelona i enfront d'un públic juvenil. Però l'absència del conseller Ferrer només va ser la primera sorpresa. També el candidat a president pel PSIB-PSOE, Francesc Antich, no va venir, i envià en el seu lloc la número dos, Francina Armengol. Així mateix, Maria Antònia Munar també demanà excuses i el seu lloc l'ocupà el candidat a la batlia d'Alcúdia, Miquel Ferrer.

Però no acabaren aquí les no presències. Tampoc no arribà el moderador, Salvador Alsius, president del Col·legi de periodistes de Barcelona. Per tant, com que no hi havia moderador, un estudiant pujà a la palestra i començà a organitzar la xerrada, que es va fer en el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres.

Hi eren presents Pilar Costa, cadidata al Consell d'Eivissa per la coalició d'esquerres; Bosco Gomila, candidat del PSM al Consell de Menorca; Josep Portella, cadidat a EU per Menorca, i els esmentats Armengol i Ferrer.

Lògicament, el debat es convertí en realitat en un «pim-pam-pum» contra el PP. Així, Francina Armengol destacà com el Govern de les Balears havia «practicat l'amiguisme» durant l'època de Cañellas i també criticà Jaume Matas perquè «fa una política de cara a la galeria i només preocupat per la imatge». Armengol féu un balanç «negatiu» de la legislatura que està a punt d'acabar.

En aquest sentit, ningú no es mostrà en contra, i només Miquel Ferrer, d'Unió Mallorquina, indicà que «aquesta és una possibilitat, però primer hem de veure què diu l'electorat. I d'acord a la seva decisió sobirana nosaltres prendrem la nostra postura final».

Per la seva banda, Pilar Costa fou molt més directe, i indicà que el pacte d'esquerres és una realitat a Eivissa i confiava que, després de les eleccions, es pogués repetir en el conjunt de les Balears. Tant Bosco Gomila com Josep Portella també es mostraren decidits partidaris d'arribar a un acord postelectoral per aconseguir el canvi polític a les Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris