cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

L'Executiu crea l'Institut Balear de la Producció Agrària Ecològica

Aquesta modalitat de conreu han crescut més d'un 140% en els darrers anys

El Consell de Govern aprovà ahir a proposta del conseller d'Agricultura, Josep Juan Cardona, un decret que preveu la creació d'un Institut Balear de la Producció Agrària i amplia i millora la normativa vigent sobre la producció ecològica a la CAIB.

L'institut, segons el Govern, neix com un ens dissenyat per afrontar les noves i creixents necessitats de promoció i assessorament sorgides en el segment de la producció agrària ecològica.

Els objectius que es planteja l'institut són: millorar i augmentar la formació en matèria de producció agrària ecològica; millorar i ampliar la regulació de la producció agrària ecològica; garantir als consumidors la qualitat i l'autenticitat dels productes ecològics; i millorar i augmentar la comercialització d'aquests tipus de producció.

La producció ecològica a les Balears ha passat dels quaranta-vuit productors que hi havia el 1995 als 117 que ha declarat el 1998, el que suposa un increment del 143'7%.

Segons Josep Juan Cardona, el Consell Balear de la Producció Agrària preveu un creixement d'aquest tipus de conreu d'entre un vint i un 30 per cent anual.

Això implicaria que l'any 2000 hi podria haver un total de dos-cents productors i entre vuit i deu mil hectàrees que estiguin dedicades a l'agricultura ecològica.

L'Institut Balear de l'Agricultura ecològica, com un òrgan col·legiat desconcentrat de la Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria, que tindrà al seu càrrec les funcions d'autoritat única de control i assessorament en matèria de producció agrària ecològica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris