algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Un de cada quatre vehicles que han de passar la ITV no s'hi presenta

El 13 per cent dels cotxes que hi acudeixen no superen la primera inspecció

Una quarta part dels vehicles de Mallorca que han de passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) no es presenten a la revisió. En realitat, amb el padró de la Direcció General de Trànsit en la mà, són més d'un 40 per cent els vehicles que tenen l'obligació de ser revisats pels serveis de la ITV i no hi acudeixen, però aquesta dada és falsa perquè inclou vehicles que encara estan d'alta però que, a la pràctica, no circulen. En aquest paquet també hi ha els vehicles immobilitzats pels ajuntaments, normalment per impagaments de multes o d'imposts de circulació.

La ITV, servei que depèn del Consell Insular de Mallorca (CIM), realitzà durant 1998 un total de 166.062 inspeccions periòdiques, de les quals 22.083 foren desfavorables i obligaren els vehicles afectats a passar una segona inspecció. Per tant, el percentatge de rebuig fou del 13'30 per cent. Cal destacar que també es realitzaren 4.290 inspeccions voluntàries. Sumant les periòdiques i voluntàries, les inspeccions fetes durant l'any passat foren gairebé de 170.000.

Fins dia 16 de juny explotà el servei l'empresa pública Iteve Mallorca SA, que realitzà un total de 83.166 inspeccions. A partir d'aquesta data, l'explotació la du a terme l'empresa concessionària Fomento de Construcciones y Contratas SA, que efectuà un total de 87.186 inspeccions. La liquidació de l'empresa pública Iteve Mallorca SA donà com a resultat un benefici de quasi 100 milions de pessetes, que han passat als pressuposts del CIM.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris