cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Una pancarta xenòfoba que lloa la Feria d'Abril aixeca la polèmica entre el poble

El batle mostra un adhesiu del Lobby per la Independència que reclama festes mallorquines

Inca es deixondí ahir dematí amb una pancarta que instigava a encendre els ànims dels qui consideren que l'Ajuntament mai no hauria d'haver importat la Fira d'Abril, prevista per aquest cap de setmana.

«Polacos aprended, viva la Feria de Abril». Aquesta era la frase escrita sobre la bandera espanyola que a la matinada d'ahir es penjà d'un dels ponts que travessen la carretera de Palma, vora el camp del Sallista. La Policia Local actuà quasi d'immediat i la retirà, però les reaccions no es feren esperar. El batle, Pere Rotger, criticà «els quatre purs que estan contra els peninsulars i a l'inrevés». Després afegí que la fira serà «un èxit i un punt de convivència». Però, curiosament, després mostrà un adhesiu imprès pel Lobby per la Independència on es podia llegir: «Feria de abril? No, gràcies! Barco de rejilla! A Mallorca, festes mallorquines».

Més tard, el portaveu del Lobby per a la Independència, Jaume Sastre, aclaria que «aquest adhesiu el férem fa dos o tres anys, és de quan inauguraren la Feria de Abril a Palma, no és cosa d'ara. Ara bé, tenim material i és renovable».

La polèmica, però, ja estava servida. Els del Lobby deixaren clar que ells no se n'amaguen, «ho feim tot a cara descoberta no com els de la pancarta». Així, Sastre recordà una frase del rei Felip V qui promulgà el Decret de Nova Planta, que suprimia tots els drets forals provinents del Regne de Mallorca. Als inicis de la persecució política Felip V donava aquest consell: «Pondrá el mayor cuidado en introducir la lengua castellana, a cuyo fin dará las providencias más templadas y disimuladas para que se consiga el efecto sin que se note el cuidado». «Ho fan així perquè passi dolcet, dolcet», afegí Sastre adreçant-se al Partit Popular que és qui ha organitzat la Fira d'Abril per aquest cap de setmana. Tampoc, però, no va voler exculpar als socialistes, els primers a importar la fira andalusa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris