nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

La torre de l'Homenatge de Bellver entra en fase de greu deteriorament

El projecte de recuperació està fet, però manquen doblers de Madrid

62188

A la part alta es poden veure els cruis i el mal estat de la pedra.

J.M.

La torre de l'Homenatge del castell de Bellver, veritable símbol de Mallorca, es troba en fase de greu deteriorament. Els arquitectes municipals tenen llest el projecte de rehabilitació, però manca la signatura del conveni amb el Ministeri de Cultura de Madrid per fer possible la recuperació respectant les formes originals. Aquesta és, si més no, la intenció de l'arquitecte municipal del projecte, Alejandro González, qui detallà en la memòria del plec de condicions, els trets de l'obra i les principals línies d'actuació.

Però el fet és que Madrid encara ha d'emplaçar l'Ajuntament de Palma per a la signatura del conveni, que preveu el finançament a tres bandes del projecte.

El pressupost de la contracta puja a 40.016.192 pessetes, el 50 per cent del quals són aportats pel Ministeri a càrrec dels pressuposts de l'Estat central. L'altre 50 per cent prové de les institucions balears, un 25 per cent del Govern balear, a través de la Conselleria de Foment, i el 25 per cent restant, del mateix Ajuntament de Palma. Per aquesta banda no hi haurà cap problema. Fonts del Departament Municipal d'arquitectura revelaren que esperen començar l'obra «tot d'una» que rebin el conveni de Madrid. El termini d'execució de les obres de restauració està establida en sis mesos, segons les mateixes fonts municipals vinculades a l'equip d'arquitectura i urbanisme de Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris