nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Joan Soberats matà Margalida Fiol sense patir cap casta d'obcecació

Així ho considera el jurat, que desestima l'atenuant presentat

El jurat popular manifestà ahir vespre, durant l'emissió del seu veredicte sobre l'assassinat de Margalida Fiol a mans del seu company sentimental Joan Soberats, que l'acusat matà la professora, però que no va patir cap tipus de rampell quan l'estava apunyalant. Per això, el declara culpable d'homicidi, estafa i falsedat. El fiscal, l'acusació particular i la defensa havien arribat a un acord abans del judici. Soberats es declarava culpable si l'acusació acceptava l'atenuant d'obcecació. D'aquesta manera, la condemna per homicidi quedava reduïda a deu anys de presó. Això no obstant, anit passada la sorpresa va fer acte de presència. El jurat no va tenir en compte els detalls de l'acord i arribà a la conclusió que Joan Soberats era molt conscient del que estava fent quan acabava amb la vida de la seva companya sentimental, a la qual va apunyalar en descobrir ella que l'acusat l'estava estafant.

La decisió del jurat, que es limità a dir que no s'apreciava l'atenuant per manca de proves, causà una lògica sorpresa a la sala. Eduardo Valdivia, l'advocat defensor, ja mostrà la seva protesta a la magistrada Margalida Beltran, en considerar que aquest refús de l'atenuant no estava prou fonamentat, per la qual cosa podria tornar a recórrer contra la sentència, cosa que podria allargar molt més el procés, que es va iniciar fa quasi tres anys.

Amb la decisió del tribunal popular, tant el fiscal Tomeu Barceló com l'advocat de l'acusació particular, Miquel Monserrat, varen haver de modificar les seves conclusions provisionals. Dels deu anys de presó per homicidi amb un atenuant, han passat a sol·licitar-ne ara dotze i sis mesos. Si Soberats supera els quatre anys de presó preventiva quedarà lliure, tot i haver confessat el crim contra la companya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris