cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

Cort contractarà discapacitats i aturats per a la restauració de can Weyler

La tasca de recuperació es farà mitjançant una escola-taller

Els membres i responsables municipals de la Fundació Weyler posaran en marxa una escola-taller de tècniques de construcció tradicionals per restaurar part de la finca de Son Roca. Així ho va fer públic ahir el regidor d'Educació, Jordi Llabrés, qui mantinguè una reunió amb representats de l'Inem i els membres de AMADIP, l'associació escollida per l'Ajuntament de Palma per gestionar la finca de Son Roca, on tindrà lloc el nou taller.

El regidor del PP anuncià que ja està aprovada la proposta preliminar d'aquesta escola. El projecte, que suposa una inversió de 34 milions, està pendent de la signatura de l'Inem per tancar un conveni amb Cort per a la reconstrucció i restauració de l'esmentat edifici de Son Roca. El taller s'aprovarà definitivament abans de l'estiu per poder-se iniciar el més aviat possible.

Segons el regidor, els principals alumnes de l'escola seran joves aturats i discapacitats que aniran aprenent l'ofici poc a poc, a l'hora que desenvolupen una tasca de restauració. «Al mateix temps, "indicà Llabrés", es procedirà a la recuperació de les síquies, corrals, la paret seca tradicional que rodeja la finca, les parets de l'hort, les façanes del molí nou i els jardins».

A banda, els responsables del llegat Weyler han aprovat amb un pressupost de 15 milions la construcció d'una tanca de dos metres d'alçada que separi la finca dels aparcaments. La tanca estarà composta per un metre de paret de pedra de l'estil mallorquí amb marès i un altre metre de reixa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris