tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

El Museu i Fons Artístic reuneix 280 obres

Les obres contemporànies han estat objecte de catalogació i reubicació en funció dels estils

El Museu i Fons Artístic de l'Ajuntament de Porreres ha esdevingut una de les més completes col·leccions d'art contemporani susceptibles de poder-se gaudir arreu de Mallorca. Aquesta realitat cultural tingué el seu vertader embrió l'any 1982 amb la donació de divuit peces artístiques per part del matrimoni porrerenc Joan Mesquida i Aina Ferrando, que amb el seu suport incondicional varen permetre transformar un projecte incipient, en el que a hores d'ara es considera el «dipòsit més important de la Part Forana en obres d'art contemporànies».

A l'actualitat el Museu i Fons Artístic acull un total de 280 peces que foren objecte de catalogació i posterior redistribució, coordinada per la doctora Catalina Cantarellas del departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears, amb el suport de dues becàries del departament.

Arran d'aquest inventari exhaustiu, s'ha presentat un projecte a la Conselleria de Turisme, tot sol·licitant una subvenció a Futures, que ha anat encaminada a la redistribució dels espais en funció dels estils, així com crear una sala destinada a exposició permanent i una altra de rotació, a més es preveu que la sala de dalt estigui destinada a les noves incorporacions. Un projecte ambiciós, no exempt de problemes com la manca d'espai, que en els pròxims tres mesos es podrà contemplar. No obstant això, encara manquen algunes reformes bàsiques com la il·luminació, l'actualització de les instal·lacions, els panells informatius i en definitiva una «rentada de cara», segons les paraules de Jaume Gil.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris