nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

L'Ajuntament demanarà ajudes per crear un centre comarcal d'acolliment

La iniciativa, proposada pel PSOE, compta amb el suport de tots els partits polítics

L'Ajuntament d'Inca demanarà ajudes econòmiques al Consell Insular i al Govern balear per impulsar la creació d'un centre comarcal d'acolliment per a gent sense sostre.

Aquest és el compromís que va adquirir l'equip de govern popular en el darrer ple arran de l'aprovació d'una moció presentada pel PSOE en la qual es demanava la redacció d'un projecte concret en aquest sentit. Els socialistes han proposat aquesta iniciativa a causa del cas de Joana Núñez, la dona que va quedar al carrer amb els seus sis fills.

El projecte de creació d'un centre d'acolliment va començar a prendre força a final de l'anterior legislatura, quan el PSOE governant mantingué les primeres negociacions per al seu finançament. Amb l'entrada del Partit Popular es continuaren aquests contactes, si bé es descartà en principi fer un centre de nova planta a causa de l'excessiu cost, que es xifrà al voltant dels 60 milions de pessetes.

La portaveu socialista, Francina Armengol, indicà que no feia falta construir un centre per abaratir el cost del projecte i que es podia aprofitar algun dels edificis de propietat municipal. Entre d'altres indrets, ha sortit la possibilitat de reconvertir algun dels pavellons del quarter General Luque o també l'antic convent de les monges franciscanes, on en aquest moment hi funciona el menjador social.

A més, els socialistes defensen la implicació directa dels municipis de la comarca, ja que en sortiran beneficiats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris