nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

La directiva de l'Albufera abandona el seguiment de la biodiversitat del parc

Joana Xamena va llevar les tasques al naturalista arran d'enfrontaments sindicals

La directiva de l'Albufera de Muro va abandonar el passat mes de novembre el seguiment biològic que es feia en el parc natural. Per aquest motiu ara resulta impossible diagnosticar l'estat de conservació del parc, segons denuncià ahir el representant del GOB a la junta rectora de l'Albufera, Antoni Muñoz.

El seguiment de la biodiversitat es deixà de costat arran d'un enfrontament sindical entre la directora del parc natural, Joana Xamena, i el naturalista que s'encarregava precisament de fer el seguiment diari de l'avifauna i el control biològic d'altres espècies, també realitzava l'analítica de l'aigua, a més de donar suport als grups d'investigació científica i als periodistes que visitaven l'Albufera.

Ahir, fonts sindicals explicaren que tot va començar quan el Tribunal Superior de Justícia de Balears va donar la raó a CCOO i declarà la nul·litat de quatre contractes fixes de l'Ibanat, un dels quals corresponia a Joana Xamena. L'ara directora de l'Albufera llavors era la cap de departament de parc naturals de l'Ibanat. El naturalista de l'Albufera és el representant de CCOO en el parc i, precisament, va ser ell des del seu vessant sindical qui impugnà el nomenament de Xamena per la via contencioso-administrativa. La recent nomenada directora del parc va respondre obrint un expedient disciplinari al treballador i, a més, modificà les seves tasques. L'expedient s'aturà, però, ell ara fa de jardiner en el parc, segons constatà ahir Xisco Lillo de CCOO i Muñoz del GOB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris