lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Cort estudia crear un organisme que supervisi les obres públiques

L'Institut de Coordinació tindrà representants municipals però serà autònom

L'equip de govern municipal té la intenció de crear un organisme que supervisi la marxa de les obres públiques que s'executen a la ciutat. Es tracta de l'anomenat Institut de Coordinació d'Obres Viàries i ahir mateix es va convocar la junta de portaveus per estudiar els estatuts que possibilitaran el seu funcionament.

Aquest institut serà una empresa autònoma de l'Ajuntament de Palma, dotat amb personalitat jurídica pública que desenvolupi els serveis administratius. La seva missió principal serà coordinar les actuacions de les diferents companyies de serveis en una mateixa zona, ja sigui dissimulant-les o diferint-les en el temps, segons l'interès municipal. D'aquesta manera, es vol augmentar la qualitat de les obres sense repercussió pressupostària així com agilitar la petició, tramitació i obtenció de permisos d'obres. Això no obstant, la concessió de llicències continuarà sent competència de la Gerència d'Urbanisme, a diferència de l'empresa de Barcelona, model que han pres com a referència a l'hora de dissenyar l'institut a Palma.

El regidor del partit socialista a l'Ajuntament de Palma, Carlos Aguilar, declarà que els sembla bé qualsevol iniciativa que reguli i millori la situació a la ciutat «tot i que arriba un poc tard». S'haurà d'estudiar si n'és aquesta la millor figura. A més, encara falta veure si serà finalment un organisme autònom, finançat per les mateixes empreses, que han de sufragar les despeses del personal de Cort transferit a l'institut», afegí. Fins ara, aquest personal que planifica i fa un seguiment de les obres que es realitzen a la ciutat són vigilants del mateix consistori que seran transferits tot d'una que s'aprovi i iniciï l'institut.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris