cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

La UE aposta per l'activitat turística per lluitar contra l'atur a tot Europa

«L'any 2010, el turisme crearà uns 3'3 milions de llocs d'ocupació»

El Fòrum Euromediterrani d'Estadítiques de Turisme, organitzat per la Comissió Europea (CE) i l'Institut Nacional d'Estadística, representat a les Balears pel seu delegat Paulí Buchens, té com a objectiu la constitució d'una base de dades turístiques homogeneïtzada pels membres de la Unió Europea (EU) i associats.

A la seva segona jornada assistí Leonardo Sforza, administrador de la Direcció General XXIII de la CE, que s'encarrega de la política d'empresa i turisme.

Sforza destacà el sector turístic com a fonamental per eradiacr en un tant per cent molt elevat el problema de l'atur a la UE, ja que «és el sector on es crearà amb més facilitat ocupació per així atacar d'arrel els 12 milions d'aturats que hi ha a la UE, sobretot, dones i joves».

El membre de la Direcció General XXIII de la CE anuncià que «l'any 2010, l'activitat turística produirà uns 3'3 millons de nous llocs de feina, el que suposarà un creixement anual del 4%». A més, assenyalà que «el turisme ha deixat de ser una activitat exclusiva dels països meridionals, ja que les regions del Nord han entès que el turisme crea riquesa, com així ha fet Alemanya, que en tres anys la seva indústria turística ha originat 100.000 llocs de feina».

S'ha de crear un sentit d'indústria i els estats han de donar-li un interès prioritari dins de la seva economia. «Per això s'ha de desenvoulapar un índex de base d'harmonització general europeu, per dur a terme estadístiques turístiques similars que facilitin la comparació entre països, la qual cosa s'inicià fa tres anys».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris