nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Medi Ambient prevendrà els incendis amb la neteja dels boscs particulars

Els tècnics valoren els procediments legals per accedir a les finques privades

La tercera campanya de vigilància i extinció d'incendis forestals incidirà en una nova línia d'actuació basada a utilitzar els procediments legals per actuar dintre dels boscs que són de propietat privada, segons va anunciar ahir el director general de Medi Ambient, Santiago Sáinz de los Terreros. «Si tots els incendis afecten propietats privadas és clar que hem d'actuar mitjançant els mecanismes legals que ens permetin entrar a finques particulars», digué Sáinz.

El director general de Medi Ambient va participar ahir a la Jornada Orientativa sobre Emergències que va ser organitzada per la Conselleria de la Funció Pública amb l'objectiu d'informar els batles, regidors d'Interior i caps dels policies locals dels municipis de les Illes dels temes que afecten directament els ajuntaments en matèria de seguretat i emergència. Sáinz manifestà que no hi ha gaire novetats a la campanya d'incendis d'enguany «perquè no hi ha receptes màgiques», però la voluntat de Medi Ambient és insistir en les mesures preventives.

Per la seva banda, Joan Pol, director general d'Interior, va repassar la legislació autonòmica en matèria d'emergències i digué que el repte actual, «en un termini d'un any», és implicar els ajuntaments en la planificació d'aquest tipus de circumstàncies. «Durant quatre anys el Govern ha apostat molt fort, però no serveix de res si l'administració municipal, que és la més propera al ciutadà, no s'hi implica».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris