nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

No votar per desinterès és un acte «irresponsable», segons els bisbes

L'Església de les Balears no s'identificarà amb cap partit o programa electoral

Els tres bisbes de les Balears, Teodor Úbeda (Mallorca), Xavier Ciuraneta (Menorca) i Agustí Cortès (Eivissa i Formentera) han emès un comunicat davant les properes eleccions europees, autonòmiques i municipals del 13 de juny.

Els màxims responsables de les diòcesis de les Balears afirmen que «no votar per desinterès o comoditat és una greu irresponsabilitat perquè la política configura, per a bé o per a mal, la vida d'Europa, de les nostres illes i dels nostres municipis. Per això valoram altament la dedicació a la política dels ciutadans que se senten cridats a oferir a la societat aquest servei i els encoratjam a dur-lo a terme amb saviesa i generositat. Votar responsablement és la millor oportunitat per influir en el bon funcionament de la política, l'objectiu de la qual ha de ser sempre el bé comú».

Els bisbes de les Illes assenyalen que «l'Església, com a tal, no s'identifica amb cap partit polític ni amb cap programa electoral. Els representants de totes les institucions eclesials respectarem escrupolosament aquest principi. Però tots i cada un dels cristians, en particular, tenim l'obligació de participar en la política amb el nostre vot responsable. Per a tots els cristians la política ha de ser una entrega al bé comú feta amb honradesa, competència i imaginació creadora. La independència de l'Església respecte dels distints partits polítics no significa neutralitat social o política. L'Església té el deure de defensar els drets dels ciutadans, ajudar els més pobres i ser consciència crítica de la societat i dels mateixos partits polítics».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris