nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Emotiu homenatge a Son Coletes als republicans afusellats l'any 1936

Més de cent persones acudiren a l'acte

Un any més, el cementiri de Son Coletes de Manacor va acollir l'acte rememoratiu en què s'honoren els republicans que foren assassinats pels feixistes durant la Guerra Civil espanyola del 1936.

Ahir, se'n va celebrar la quinzena edició amb una sèrie de novetats que s'hi inclogueren per fer més atractiu un esdeveniment que perdura any rere any, des que Andreu Pascual Frau n'organitzà la primera l'any 1984.

L'acte va comptar amb l'assistència de tots els candidats a la batlia de Manacor pels partits d'esquerres com Maria Antònia Vadell (PSM), Paco Acuñas (PSOE), Ricardo Fernández (EU) i Bartomeu Frau (ERC). Els tres darrers varen pronunciar unes paraules per recordar les víctimes de la Guerra Civil i contra les dictadures.

L'homenatge als republicans es va iniciar amb l'actuació a capel·la de la soprano manacorina Maria Antònia Gomila. Varen fer els parlaments Andreu Pascual Frau, impulsor de l'acte; i Bartomeu Frau, d'ERC, qui llegí la proposta que cada any ha estat denegada per l'Ajuntament de Manacor de col·locar un mural al cementiri de Son Coletes en memòria als republicans. També parlaren Conrado Gayà, Guillem de Pollença, Antoni Cànoves, Joan Rosselló i l'aportació sempre esperada i aplaudida de Jaume Santandreu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris