cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

El poble recupera les cases de Son Vives

Els edificis, de l'època medieval, han estat rehabilitats pel Consell de Mallorca

Les obres de rehabilitació de les cases de Son Vives han suposat una gran recuperació del patrimoni historicoartístic de Sant Llorenç. La reforma s'ha dut a terme mitjançant un conveni entre el Consell de Mallorca, des del Departament de Cultura i Patrimoni i la família propietària. També s'ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament i la parròquia de Sant Llorenç.

Ahir, aprofitant la festivitat i romeria del diumenge de l'Àngel, va tenir lloc l'acte d'inauguració de les obres de restauració de les cases de la possessió de Son Vives, en què es va comptar amb la presència del conseller de Cultura i Patrimoni del Consell, Damià Pons, la consellera de Foment i Ocupació del CIM, Catalina Bover, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós i el rector de la parròquia, Joan Font.

L'acte es va iniciar sobre les 16 hores. Un nombrós grup de persones es concentraren a l'església per anar a peu cap a Son Vives. Una vegada arribats a la possessió es va fer un concert musical. La inauguració oficial de la restauració de Son Vives va tenir lloc sobre les 17.45 amb unes paraules del conseller del CIM, Damià Pons, que va destacar la gran tasca realitzada per la brigada de Fodesma en restaurar aquest conjunt de cases d'època medieval on encara es conserven elements originaris. Moments després es va celebrar una missa solemne d'inauguració i després va tenir lloc la tradicional berena. La possessió té una disposició semipública gràcies al conveni entre el Consell i la família propietària. Així, els llorencins podran visitar la possessió els dies festius.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris