cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Una fira amb regust artesanal

Els antics metges rurals del poble varen ser objecte d'un emotiu homenatge

S'aixecà ja ben calent el sol ahir matí donant bona mostra als murers que Sant Francesc volia que la Fira que s'organitza en el seu honor es convertís un any més en una autèntica festa. Així havia de ser i així va ser. La fira d'enguany es va aixecar peresosa i això va fer pensar a alguns que enguany sí els Pancaritats de la comarca guanyarien per primera vegada la fira. Els carrers no s'ompliren tan matiners com en altres anys però arribat el migdia el recinte firal vessava per tots els costats de persones.

Un poc abans, les autoritats foren rebudes com és costum davant l'Ajuntament. Regidors locals i representants d'altres municipis foren els primers a arribar, als quals seguiren el president Jaume Matas i, en darrera instància, la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar.

Amb les notes de la banda de música, tota la comitiva partí cap a l'ofici celebrat a l'església del convent que s'allargà com la quaresma que ja tancam. En acabar va tenir lloc un emotiu acte d'homenatge als metges rurals que ha tingut el municipi en el qual el protagonista fou don Biel Sastre, l'únic d'aquests professionals supervivent i que, com molts altres dedicà tota la seva vida a tenir cura dels veïns de Muro.

Sastre va rebre els elogis del batle de Muro, Jaume Perelló, en reconeixement d'aquesta important tasca, a la vegada que una placa commemorativa de l'acte. També els familiars presents d'altres metges ja desapareguts reberen un obsequi.

Mentre això passava, emperò, a fora, els carrers del centre bullien de gent, així com el claustre del Convent que, amb la Mostra d'artesania es tornà a convertir en un dels referents principals de la fira. Una constant riuada de visitants desfilà pel recinte durant tot el dia en estar oberta la mostra fins tard.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris