cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

La recollida de medecines utilitzables ha disminuït més d'un 20% a Mallorca

L'ONG Apotecaris Solidaris reculls els nedicaments i els fa arribar al Tercer Món

El món desenvolupat, entre els molts avantatges que posseix envers el Tercer Món, pot adquirir medicaments que emmagatzema i/o llença als fems si no els utilitza o han caducat. El cicle habitual de vida de les medicines es resumeix així: laboratori farmacèutic, distribució majorista, apotecària, pacient i fems.

Per aquest motiu, l'ONG Apotecaris Solidaris ha romput aquest cicle a la darrera passa, ja que no vol que els medicaments caducats i no caducats acabin en els contenidors dels fems, ja que els no caducats es poden destinar a tasques humanitàries i els caducats s'han de reciclar perquè els seus components no danyin el medi ambient.

Les 400 farmàcies de Mallorca fan les funcions de punts de recollida de medicaments a través d'unes urnes, que hi ha a cada establiment. A continuació, Apotecaris Solidaris, amb la col·laboració de farmacèutics voluntaris i auxiliars realitzen la classificació i emmagatzament de les medicines. Una vegada feta aquesta tasca, se seleccionen segons siguin utilitzables i inutilitzables i caducats.

Els medicaments que encara són aprofitables es classifiquen per grups terapèutics, atenent el seu principi actiu. En aquest moment, l'ONG atén les comandes de les grans associacions humanitàries, sempre que siguin associacions reconegudes, i de les missions directes sobre el terreny, com ara ocorre a Kosovo, és a dir, països necessitats per conflictes bèl·lics o zones sinistrades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris