cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

El Tribunal Superior rebaixa cinc anys la condemna de Domingo Vidal

El TSJB ha desestimat el recurs presentat pel seu germà Joaquín, autor del crim

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) ha rebaixat de 15 a 10 anys la pena imposada inicialment a Domingo Vidal Avellaneda, el qual considera còmplice, i no col·laborador necessari, de l'assassinat de la cuponera de Capdepera, Maria Nicolau, que va tenir lloc en el mes de setembre del 1996.

En una sentència feta pública ahir, el TSJB estima parcialment l'apel·lació presentada per Domingo contra la sentència dictada el passat 28 de desembre per un jurat popular, però desestima la interposada per la defensa del seu germà, Joaquín Vidal Avellaneda, condemnat com a autor material del crim a 19 anys d'estada a la presó.

En la seva resolució, el Tribunal refusa l'argument principal de les apel·lacions de Joaquín i Domingo, que reclamava la repetició del judici per la invalidesa de la principal prova considerada pel jurat: unes declaracions realitzades pel parent dels dos, Pedro Gelabert, que inculpava els seus familiars, i que va ser presa a dependències policíaques. Aquesta no va poder ser ratificada davant del jurat perquè el declarant havia mort mentre es trobava ingressat a la presó.

No obstant això, sí considerà acceptables els arguments de l'objecció de Domingo, en què s'assenyalava com a incorrecta la qualificació del delicte pel qual era condemnat a presó: col·laborador necessari en l'assassinat. El TSJB creu que l'acusat no pot ser considerat com a tal atès que no intervingué directament en la mort de la dona assassinada, ja que va ser obra materialment del seu germà en connivència amb Gelabert, i el considera còmplice del crim.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris