lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

L'absència d'un edil del PSOE permet al PP aprovar les inversions d'enguany

L'oposició, que havia pactat un programa alternatiu, abandonà en massa el ple

L'absència del regidor socialista Biel Busquets, per malaltia, en el darrer ple va permetre a l'equip de govern popular aprovar el programa d'inversions per a enguany. Els tres grups de l'oposició (PSOE, PSM i IU) que tenen majoria al Consistori havien pactat hores abans de la sessió presentar una proposta alternativa on s'incloïen bona part dels projectes del PP però que diferia notablement en altres aspectes. Així, l'oposició es negava a gastar doblers en el pla Mirall i en la millora del poliesportiu Mateu Canyelles. Al seu lloc es proposava fer una reforma integral de la zona esportiva del quarter General Luque i també el cobriment dels dipòsits d'aigua de Lloseta.

Com que l'oposició es va veure amb els vots insuficients per tirar endavant la seva proposta, va demanar un primer recés en el qual els portaveus dels tres grups decidiren plantejar al batle, Pere Rotger, la possibilitat d'aprovar per unanimitat els projectes en els quals coincidien, però deixant damunt la taula les inversions en les quals discrepaven. Així, la setmana que ve s'hauria convocat un ple extraordinari per aprovar-les i mentre s'hagués pogut negociar un acord. Des del PSOE, la portaveu Francina Armengol, va reclamar al PP que no s'aprofitàs del seu circumstancial avantatge i que un dels edils populars no participàs a la votació.

Arran d'aquesta proposta de consens es va produir un nou recés en el qual els regidors del grup popular després d'una breu discussió decidiren rebutjar l'oferiment de l'oposició. Tan aviat com el batle, Rotger, així ho posà de manifest, tots els regidors del PSOE, PSM i l'Independent s'aixecaren de la cadira en massa i passaren a seure a les butaques del públic. Això possibilità l'aprovació automàtica de 28 dels 41 punts de l'ordre del dia, que feien referència a les inversions programades. L'oposició retornà al seu lloc arribat el punt de precs i preguntes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris