nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Lord Archer presentà a Palma la seva candidatura a la batlia de Londres

El conegut escriptor intentarà ser nomenat pel Partit Conservador

Lord Jeffrey Archer, conegut autor britànic de best"sellers com Ni un penic més, ni un penic menys o El quart poder, oferí ahir a la sala d'actes de la Banca March una conferència sobre «La importància d'una bona gestió municipal», avinentesa que aprofità per presentar, davant un públic compost per mallorquins i compatriotes, la seva candidatura a la batlia de Londres pel Partit Conservador.

La capital britànica no té batle com s'entén aquí, sinó que els seus 31 barris o districtes funcionen de manera autònoma des d'un punt de vista administratiu.

Aquesta situació canviarà a partir del 4 de maig de l'any 2000, quan uns 5 milions d'electors tindran la possibilitat de triar un sol batle per a tota la metròpoli. Jeffrey Archer gaudeix d'una gran popularitat no tan sols en el seu país, sinó a tot el món. No debades, ha venut 120 milions de llibres traduïts a 21 idiomes i llegits a 63 països. Per assolir el seu objectiu, Archer haurà de passar per unes eleccions primàries que es faran el 14 de setembre.

L'escriptor indicà que els principals problemes de Londres són el trànsit, les deficiències del transport públic, la contaminació, la delinqüència, el mal estat dels carrers i les mancances en sanitat i educació. Archer considera que «un batle ha de ser una persona capacitada per prendre decisions valentes, dràstiques i radicals, per impopulars que siguin», però matisà que «només es disposarà d'aquesta capacitat amb un fort poder personal i uns recursos financers que els primers batles de Londres no tindran».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris