nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Les Balears ofereixen un dispositiu de 200 places als refugiats kosovars

Estaràs diu que tot està preparat per rebre «demà mateix» els deportats dels Balcans

Les Balears ja tenen preparat un dispositiu de 200 places per acollir «demà mateix» els refugiats albanesokosovars, segons informà ahir la consellera de Presidència del Govern balear, Rosa Estaràs.

Totes aquestes places depenen d'organismes públics i religiosos: 40 a la residència de la Bonanova; 14 als convents de les religioses germanes de la Caritat; 8 habitatges de protecció oficial a Mallorca, 4 a Menorca i 2 a Eivissa i un nombre indeterminat a la residència Can Pep Xico d'aquesta illa; 20 a la xarxa d'instal·lacions juvenils; 25 a la residència de Can Picafort i altres 30 a Binifaldó. També s'ha d'afegir, segons digué el conseller de Treball, Guillem Camps, 50 places més a Menorca provinents de les residències depenents d'institucions públiques. També està pendent l'oferta de les instal·lacions militars a les Illes, que es fixaran des del Ministeri de Defensa a Madrid.

Aquest dispositiu es va establir ahir a la reunió de la comissió interinstitucional que va convocar la consellera de Presidència en tornar de Madrid dijous, on va participar en un altra reunió amb el ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, i representants de les comunitats autònomes. La comissió interinstitucional està constituïda per les conselleries de Funció Pública, Educació, Sanitat, Foment i Turisme; els consells insulars (malgrat que ahir no hi assistí cap delegat) i les ONG amb presència a la zona de Kosovo: Creu Roja, Cáritas i Unicef.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris