cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

L'Ibanat fa tallafocs a les carreteres del nord per evitar l'extensió dels incendis

Ara les franges de protecció s'estan efectuant a la Victòria, a Lluc i a la Calobra

L'Ibanat (Institut Balear de la Natura) del Govern balear està realitzant tot un seguit de tallafocs a les zones boscoses del nord de Mallorca per tal de reduir el perill de propagació d'incendis amb vista a aquest estiu. Concretament, han començat fent tallafocs a la zona boscosa de la Victòria i en el Cap de Pinar, dins el terme d'Alcúdia; així com a cada costat de la carretera que condueix de Caimari a Lluc; i també a cada vorera de la carretera de la Calobra, això dins el terme d'Escorca.

De fet, aquesta franja de protecció l'estan fent a cada costat de tres de les carreteres més transitades pel turisme d'estiu i que, per les seves peculiaritats, pel fet d'estar integrades dins un bosc, compten amb un alt risc d'incendi.

Ara per ara, uns 25 efectius de l'Ibanat realitzen tasques de neteja tant del bosc com del sotabosc dels diferents indrets abans apuntats. Es poden les alzines i retallen les branques dels pins que pengen a damunt la carretera, també les inferiors dels arbres. A la carretera que uneix Caimari amb Lluc aprofiten així mateix per llevar les branques que es varen esbrancar a causa del pes de la neu, durant aquesta passada nevada. El personal de l'Ibanat aclareix així la zona boscosa per evitar que, en cas d'incendi, el foc es pugui propagar fàcilment d'un arbre a un altre, a uns llocs on pràcticament cada estiu es detecten multitud d'incendis.

També estan duent a terme una neteja més o menys exhaustiva del sotabosc perquè en cas d'incendi poder actuar ràpidament i evitar que les flames es propaguin cap a la zona interior.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris