cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Les obres del nou teatre comencen amb la demolició de l'antic cinema

L'auditori municipal comptarà amb un innovador disseny

L'edificació del nou teatre municipal de Lloseta va encetar ahir dematí el seu particular compte enrere amb el començament de les obres de demolició del vell cinema, que s'allargaran com a màxim fins demà. Una gran pala excavadora va enderrocar l'immoble des de la zona del jardí, ja que resultava impossible fer aquesta operació començant per la façana que dóna al carrer Pou Nou, que és molt estret.

L'empresa Incomarsa, adjudicatària de l'obra, preveu que en poc més d'una setmana ja s'haurà netejat d'enderrocs tot el solar i es podrà començar a preparar per fer-hi els fonaments de la gran estructura metàl·lica que suportarà el futur auditori. El projecte que ara s'executa ha estat redactat per dos arquitectes llosetins, Antoni Pons i Emili Sagristà, i preveu l'aixecament d'un cub gegant de 16 metres d'altura que tindrà un aspecte molt innovador. Tot l'exterior es recobrirà de marbre i a damunt s'instal·larà una gran estructura transparent que quedarà il·luminada els vespres.

L'interior també es caracteritzarà per un disseny futurista. Així, el gran escenari que abraçarà la meitat de l'espai interior podrà créixer i ocupar la platea gràcies a un sistema de butaques telescòpiques que es s'apleguen fins a davall del petit amfiteatre, situat a un segon nivell. La capacitat de la sala superarà les 250 places. Aquesta estructura permetrà que l'espai tengui una gran polivalència i possibilitarà tot tipus de muntatges escènics així com pel·lícules de cinema. Al costat del teatre s'habilitaran diferents dependències per a conferències i actes culturals. A més, al darrere també s'acondiciarà una petita zona verda amb un antic safareig que es conservarà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris