nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Les Balears han estat incloses en el mapa d'ajudes de l'Estat

Cap comunitat autònoma no n'ha estat exclosa a priori

Les Illes Balears seran incloses en el mapa d'ajudes de l'Estat. D'aquesta manera ho va anunciar ahir a Palma el secretari d'Estat de Pressuposts, José Folgado.

Aquesta inclusió no pressuposa cap xifra econòmica, però obre les portes perquè les empreses s'estableixin a les regions no turístiques de les Illes. Ara, el mapa d'ajudes de l'Estat, que, segons explica Folgado, no exclourà cap comunitat autònoma, serà remès a Brussel·les perquè sigui aprovat definitivament per la Unió Europea.

Amb la inclusió al mapa no es garanteix l'obtenció d'unes ajudes, sinó que s'obre la porta perquè aquestes siguin possibles. S'ha de tenir en compte que els objectius 2 i 5b, en virtut dels quals comarques no turístiques de les Balears han rebut importants ajudes, han desaparegut amb l'aprovació de l'Agenda 2000.

Folgado va explicar que del mapa d'ajudes se'n podrien beneficiar també empreses turístiques que s'instal·lassin en zones no caracteritzades com a tals. El termini per conèixer la decisió definitiva de la Unió Europea no pot ser donat per Folgado, que la va remetre a properes setmanes o a propers mesos.

El conseller d'Economia del Govern balear, Antoni Rami, s'havia reunit amb anterioritat amb Folgado per continuar les negociacions per aconseguir la inclusió del màxim nombre de zones de les Illes en el nou mapa d'ajudes de l'Estat, que elaborà el Govern central.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris