nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

La desaparició dels objectius 2 i 5B permetrà rebre més doblers europeus

Dependrà de la capacitat del Govern d'incloure zones de les Illes en les noves ajudes

Els objectius 2 i 5B, que han protagonitzat una important inversió de fons europeus a bona part de les Balears durant el període 1994"99, desapareixeran amb l'aplicació de l'Agenda 2000, aprovada per la recent Cimera de Berlín i que redistribuirà les ajudes de la Unió Europea entre els anys 2000 i 2006.

Els noms d'aquests dos programes europeus, 2 i 5B, s'han convertit, durant cinc anys, en termes molt familiars per als municipis beneficiats. Nombrosos projectes d'iniciativa pública o privada han rebut aquestes subvencions europees, a la qual cosa s'ha d'afegir la inversió induïda per les ajudes europees.

L'Objectiu 2 ha estat dirigit a les zones tradicionalment industrials en declivi. En el cas de Mallorca, la comarca del Raiguer ha estat la receptora d'aquests fons. Onze municipis l'integren: Alaró, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Lloseta, Inca, Mancor de la Vall, Marratxí, Santa Maria del Camí i Selva.

L'objectiu 5B ha tingut com a intenció la dinamització de les zones rurals i tradicionalment agrícoles que pateixen una greu crisi del sector. Amb aquestes ajudes, s'ha intentat mantenir l'agricultura i la ramaderia, i incentivar activitats tradicionals o alternatives, sempre que siguin respectuoses amb el medi ambient. Un bon exemple en són els nous establiments d'agroturisme i turisme rural.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris