algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Turisme permet que estrangers sense títol mostrin el patrimoni de les Balears

La Corporació de Diplomats en Turisme recorre al TSJB contra un decret del Govern

El Govern balear, mitjançant el decret 90/1977 del 4 de juliol, permet que persones estrangeres sense titulació que fan de guies turístics mostrin el patrimoni cultural de les Balears. El conflicte ha originat la interposició d'un recurs contenciós administratiu contra la Conselleria de Turisme del Govern que està pendent de sentència per part del Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

Segons va informar el vicepresident de la Corporació Col·legial de Diplomats en Turisme, Bartomeu Amengual, en aquesta situació hi ha a Mallorca aproximadament un centenar de persones. «Els qui no són professionals del turisme se n'aprofiten i obtenen un rendiment a curt termini. Tampoc els serveis d'inspecció de la Conselleria no actuen amb massa celeritat», afirmà.

L'advocat que representa aquesta Corporació indica en el recurs que la definició primitiva d'aquests professionals inclou els serveis d'informació i assistència a grups de persones en excursions a museus, Béns d'Interès Cultural (BIC) i llocs d'interès històric, etnològic o geogràfic que figurin al catàleg de la Comunitat Autònoma. Segons la legislació, només poden exercir de guia les persones que superin una sèrie de proves i que tenguin autorització administrativa. Els recurrents són titulats de grau mitjà per la UIB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris