cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

El Govern posarà la Comunitat a disposició dels refugiats kosovars

El Consell també enviarà doblers i medicaments als albanesos

La consellera de Presidència, Rosa Estaràs, va manifestar ahir que el president Jaume Matas va oferir dilluns horabaixa al vicepresident primer del Govern central i coordinador del pla global d'ajuda humanitària, Àlvarez-Cascos, «la total disponibilitat del Govern per acollir la major quantitat de refugiats kosovars possible, per així aportar el nostre esforç i solidaritat a aquests milers de persones que estan passant un vertader calvari».

L'Executiu autonòmic va enviar ahir una primera ajuda humanitària d'urgència, de cinc milions de pessetes, via Unicef, per pal·liar els primers brots epidemiològics detectats en els campaments de refugiats. En aquest moment, el Govern és a l'espera de la resolució que adoptarà en breu els ministres d'Exteriors i d'Interior de la Unió Europea sobre el pla d'atenció humanitària als kosovars deportats i «que determinarà la quota de refugiats que assolirà l'Estat espanyol i els que s'adreçaran cap a les Balears».

El Consell Insular de Mallorca, d'altra banda, enviarà doblers i medicaments als refugiats albanesokosovars en una iniciativa que es canalitzarà a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i d'Apotecaris Solidaris. El Fons Mallorquí de Solidaritat ja ha iniciat les gestions per conèixer quines eren les medecines més necessitades pels refugiats que fugen de la neteja ètnica i la institució pensa invertir-hi al voltant d'una cinquantena de milions de pessetes.

Bona part de les medecines que s'enviaran als campaments de refugiats provenen de la recollida selectiva de medicaments que du a terme l'àrea de medi ambient del Consell Insular de Mallorca. El responsable de l'àrea de Benestar Social del CIM, Damià Pons, presentarà avui la resta d'iniciatives solidàries amb els kosovars.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris