cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

Els pilots es plantegen una nova vaga la segona quinzena d'abril

El darrer dia de la vaga dels pilots d'Ibèria, ahir dilluns, no provocà excessius retards a Son Sant Joan, ja que dels 56 vols programats per la companyia, les 30 arribades acumularen 20 minuts de demora, mentre que les 26 sortides registraren 30 minuts "mitjana de 25 minuts i una global per les 446 operacions a Palma, que suposà un moviment de 62.000 passatgers" de 32 minuts.

La situació fou qualificada per Aena de «normal, perquè avui (per ahir) és el dia més fluix d'aquest pont de Setmana Santa, ja que el gran flux es produí diumenge, que era el dia de tornada».

Mentrestant, les negociacions entre Ibèria i Sepla continuen, però la seva evolució no indiquen una ràpida solució, ja que fonts del sindicat aeri han afirmat que «s'estan produint molts incompliments per signar el VI Conveni Col·lectiu, a l'àmbit del règim de treball i descans entre d'altres». Ibèria acusà el Sepla «de no posar sobre la taula les seves peticions després de setanta hores de reunió i vuit dies de vaga».

A més, denuncià que els pilots d'Ibèria no volen fer-se càrrec de la tributació a Hisenda pels bitllets gratuïts que reben de la companyia, considerats com a pagament en espècies. En canvi, el Sepla contestà que «si han de retenir-nos en base al cost real del bitllet, demanam que ens entregui un passatge ordinari i no un free».

Per aquests motius, el sindicat probablement convocarà noves mobilitzacions durant la segona quinzena d'aquest mes, «ja que és l'única mesura de pressió que ens queda. Endemés la mancança de conveni col·lectiu ens provoca una desprotecció jurídica». Però les noves mobilitzacions no s'anunciarien «d'aquí a 3 o 4 dies», perquè avaluaran els resultats de la vaga i continuaran les negociacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris