nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

El GOB proposa reduir l'amplària de la variant del Port i eliminar la «pota sud»

Els ecologistes consideren «desmesurat» el projecte de la via de circumval·lació del Port de Pollença, per això proposen a la Conselleria de Foment del Govern balear l'eliminació de la «pota sud» i la reducció de l'amplada de la resta de la variant.

Els ecologistes entenen que la «pota sud», és a dir la que va des de la carretera de Pollença fins al torrent de Sant Jordi, s'hauria d'eliminar perquè «no respon a cap necessitat». Des del GOB consideren que «el trànsit aquí no és gaire important i, a més, provocarà un impacte molt elevat». L'amplada mitjana de la variant, que és de 14 metres, també la consideren superior a la necessària.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) recull aquestes propostes en el plec d'al·legacions que ha presentat a la Conselleria de Foment de «l'estudi-informatiu» del projecte de circumval·lació del Port de Pollença.

Així mateix en el plec d'al·legacions presentades, els conservacionistes plantegen la necessitat de reduir el nombre i el diàmetre de les rotondes, que «arriben als 47 metres de diàmetre». El projecte exposat contempla la construcció de quatre rotondes que permeten enllaçar la nova carretera amb l'existent.

Cal dir també que l'execució d'aquest projecte suposarà l'expropiació de 147.229 metres quadrats de terreny, sòl que des del GOB consideren «exagerat» perquè «afecta zones de notables valors naturals, malgrat que no estiguin protegides».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris