nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Els joves de les Illes, més preocupats del temps lliure que de trobar feina

La majoria dels qui accedeixen a les oficines d'informació juvenil s'interessen per ocupar el seu oci

Exactament 8.043 joves dels 19.754 que l'any passat consultaren els centres balears d'Informació i Documentació Juvenil s'interessaren per les ofertes de lleure i Carnet Jove previstes a la Conselleria de Presidència i just 3.063 demanaren informació sobre ofertes laborals a les Illes o a l'estranger. Així es desprèn de les dades facilitades per la Conselleria, que recull en els seus tres centres informació de tota mena i de procedències ben diverses, des de centres associats a altres conselleries.

De fet, l'oportunitat de conèixer ofertes per resoldre el temps lliure sembla la principal incògnita que es planteja el jovent (4.669 consultes l'any passat), seguit de com aprofitar els avantatges econòmics del Carnet Jove (3.374). Dit això, s'ha d'especificar que també les qüestions associades amb els estudis obtenen un índex nombrós de consultes (3.954, un 20 per cent del total). Molt per sota es troba el nombre de persones interessades a conèixer ofertes de feina (2.526), gestionar l'obtenció de feina a l'estranger (403) o rebre informació sobre les possibilitats que ofereix l'anomenada autoocupació (134).

Uns altres punts de notable interès foren l'objecció de consciència (655) i les opcions de voluntariat (199) "unes xifres incrementades amb els anys, en què destaca el foment del voluntariat per part de la Conselleria de Presidència"; en canvi, només 81 persones mostraren curiositat pels efectes derivats de la Unió Europea i l'entrada en vigor de l'euro.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris