cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Els vigilants de Son Hugo i de Son Reus denuncien precarietat laboral

Comissions Obreres podria fer mobilitzacions contra Emaya, «ja que n'és la responsable subsidiària»

La Secretaria d'Activitats Diverses de CCOO ha denunciat «les condicions lamentables en què fan la feina els vigilants de seguretat de les Balears i, concretament, la situació dels vigilants de la companyia VIP S.A.», davant de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, perquè es depurin «les responsabilitats oportunes i s'iniciïn els procediments sancionadors necessaris per aturar aquestes situacions vergonyoses».

Els vigilants que cobreixen els serveis de l'abocador de Son Reus (contratats per Emaya) i de les obres de les piscines de Son Hugo (Universíada 99) realitzen les seves funcions «per sota de les mesures mínimes de la Llei de seguretat laboral i higiene, la qual cosa ha provocat la interposició de sengles denúncies contra l'empresa de seguretat per les irregularitats que s'estan duent a terme», ressenyà Miquel Àngel Pardo, membre del comitè d'empresa i secretari d'Organització de l'Agrupació de Seguretat Privada de CCOO.

Son Hugo no disposa d'il·luminació, mentre que el vigilant ha de fer les rondes a les fosques per unes instal·lacions en construcció que són plenes d'enderrocs i ferros que sobresurten. «Tot això s'agreuja perquè els vigilants no disposen de botes, llanterna, roba adient de feina i fins i tot de sistemes de comunicació amb la central. El vigilant no té un lloc per menjar ni descansar, circumstància que ha fet que en dies de pluja s'hagi resguardat a les dutxes i urinaris del personal», segons es recull a la denúncia de dia 17 de febrer.

D'altra banda, els vigilants que realitzen el servei de l'abocador de Son Reus no posseeixen cap tipus de garita per cobrir-se, l'empresa només ha entregat les botes especials per dur en aquests llocs als dos membres del comitè d'empresa, no tenen al seu abast una farmaciola de primers auxilis. A més, no se'ls ha realitzat cap tipus de revisió mèdica que avaluï els riscs de treballar entre cendres, «de les quals es desconeix la toxicitat», brutor, rates, pudor i picades d'insectes. Tot això quedà reflectit a la denúncia interposada el 10 de març.

Pardo va afegir que «en el laboratori d'aigua d'Emaya a Son Anglada, el vigilant tampoc no té garita i s'ha de ficar a la caseta del ca. És per això que realitzarem mobilitzacions contra Emaya, ja que és la responsable subsidiària d'aquesta situació». CCOO vol deixar palesos els torns excessius de 12 hores que pateixen els vigilants «en aquests serveis».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris