nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Més de la meitat dels nous arquitectes col·legiats a les Illes són estrangers

Mentre que uns queden, uns altres només fan una feina puntual i se'n tornen

El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears està registrant durant els darrers anys uns importants augments en el nombre d'afiliats, la qual cosa és conseqüència, igualment, del notable increment de l'activitat constructora a les Illes d'un temps ençà.

Antoni Ramis, degà del col·legi, ha explicat a Diari de Balears que «actualment, estam col·legiant entre 50 i 60 arquitectes cada any, mentre que a principi dels 90 la quantitat normal era inferior a 10 nous membres anuals. Aquesta allau de col·legiats presenta un fenomen singular i peculiar: més de la meitat són estrangers, principalment comunitaris, i entre aquests hi ha una forta presència d'alemanys».

Actualment, el col·legi d'arquitectes té uns 700 membres. Segons els càlculs de Ramis, «en tres anys haurem triplicat el nombre d'afiliats de principi de la dècada, que estava més o manco estabilitzat i només registrava petits augments».

Pel que fa a l'arribada d'arquitectes estrangers, el degà explica que «n'hi ha que es col·legien i romanen o treballen aquí d'una manera continuada, però és més freqüent que acompanyin fins a les Illes els clients que volen fer una casa nova o rehabilitar un habitatge comprat. En aquests casos, l'arquitecte s'ha de col·legiar per poder fer la seva feina i quan ja l'ha acabada, es dóna de baixa i se'n torna al seu país. Així i tot, malgrat els moviments i els continus desplaçaments dels professionals estrangers, l'important increment en el nombre de col·legiats és una realitat constatable».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris