lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Les empreses del Raiguer no troben mà d'obra jove qualificada

El servei d'ocupació de la Mancomunitat ha atès ja més de 2.200 usuaris

Les empreses de la comarca del Raiguer no troben mà d'obra jove que tengui un mínim de qualificació professional. Aquest és el problema laboral més greu que ha detectat el servei d'ocupació juvenil de la Mancomunitat, que ja du més de dos anys fent feina durant els quals ha atès més de 2.200 joves. El creixement que ha viscut el teixit empresarial del Raiguer gràcies a les ajudes europees ha provocat la creació de nous llocs de feina que, en la majoria de casos, han estat ocupats per gent de mitjana edat.

Aquesta mà d'obra jove es troba en un carrer sense sortida, ja que no existeix cap oferta formativa orientada preferentment als camps de la pell i del calçat, que són els que han experimentat un major desenvolupament els darrers anys.

Professions com les de repuntadors, patronistes, dissenyadors o talladors de pell no compten amb cap escola en què es puguin formar els professionals del futur.

A més, i segons s'ha vist, la majoria de joves no veuen un futur atractiu a fer feina dins d'una fàbrica de la comarca. Per aquests motius cerquen una sortida laboral al sector relacionat amb el turisme i sobretot dins de la construcció, en què hi ha una autèntica saturació de manobres i ajudants però en el qual hi ha una gran demanda d'oficials.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris