cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El TSJB sentencia que les contribucions especials en el barri del Vivero són legals

Una veïna afectada per les obres haurà de pagar a l'Ajuntament quasi un milió de pessetes

El pagament de les contribucions especials imposades per l'Ajuntament de Palma és totalment legal, segons estableix el Tribunal Superior de Justícia de les Balears en una sentència desestimatòria del recurs presentat per una veïna del Vivero, que haurà d'abonar 993.357 pessetes a Cort.

Les obres es varen realitzar l'any 1989 entre els carrers d'Aragó, Torrent Gros i camí Salard, i la veïna afectada va basar el seu recurs en «l'absoluta desproporció entre l'obra que beneficia l'immoble i les quantitats de les contribucions assignades», ja que la seva casa dóna a tres carrers i ni les conduccions d'aigua ni de clavegueram «han suposat una millora per al seu habitatge». També al·legà contra la manera com l'Ajuntament va fixar les quantitats que havia de cobrar perquè considerava que només havia de pagar per la façana i la profunditat edificable del seu solar.

El TSJB ha considerat que la totalitat de l'immoble de la veïna del Vivero va quedar inclòs en el projecte municipal i que, per això, les contribucions especials «serveixen per repercutir una part de l'obra pública entre els més directament beneficiats». El magistrat conclou que aquestes obres significaren un benefici per a l'habitatge de la recurrent «perquè millora el conjunt de la zona amb serveis tan bàsics com el subministrament d'aigua potable i clavegueram sanitari malgrat que les conduccions no passin pels tres carrers» on viu la veïna.

Quant a les quantitats que s'han de pagar, el Tribunal considera que la volumetria que l'Ajuntament va aplicar per les liquidacions va ser de 17.703'59 m3, unes mesures favorables a la recurrent, ja que els mesuraments fets pels pèrits judicials eren superiors perquè es varen xifrar en 21.756'64 m3.

Aquesta sentència, dictada el març, suposa «un gerro d'aigua freda» pels veïns del Vivero, que varen valorar la possibilitat de recórrer per la via del contenciós administratiu contra les contribucions especials que han de pagar a l'Ajuntament.

Des de Cort, ja s'ha informat que l'expedient del Vivero «està tancat i sense possibilitat de revisió», segons va dir el regidor de Manteniment, José María Rodríguez.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris