cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Costes no permetrà ampliar la platja fins que no pugui extreure arena

La paralització es mantindrà fins que s'arregli el «problema» sobre l'extracció de sediment del cap Salines i la costa nord

L'ampliació de la platja de la Colònia de Sant Pere no es farà per ara.
La Demarcació provincial de Costes a les Balears ha remès una notificació a l'Ajuntament d'Artà esmentant que fins que no s'hagi solucionat «la problemàtica sorgida envers l'extracció d'arena del cap Salines i la costa nord de Mallorca no serà autoritzada la contractació del projecte».

Aquesta consigna es fa extensiva a la resta de projectes d'habilitació de platges de les Balears que necessitin aportació d'arena procedent dels fons marins. A la notificació de Costes també es recorda que el mes d'octubre de 1997 el Parlament va aprovar una proposició no de llei mitjançant la qual instava el Ministeri de Medi Ambient a retirar aquest projecte d'extracció. Aquesta passa, impulsada per les organitzacions ecologistes i secundada per gran part de l'opinió pública i els municipis afectats, va frenar el projecte i actualment es troba aturat a Madrid.

A la Sala aquesta notificació de Costes no ha estat gaire ben rebuda, ja que s'esperava poder iniciar les obres per via d'urgència a fi de tenir-les enllestides del tot abans del proper estiu. El projecte d'ampliació consisteix principalment a perllongar l'escullera de roques de banda de la dreta de la platja en un parell de metres. Així, el recinte permetria augmentar considerablement la seva capacitat, ja que els mesos estiuencs es troba massificada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris