algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Entre el pla Urban i la prostitució

Els veïns de sa Gerreria temen que la seva barriada es converteixi en un centre d'elit

Quan manquen un parell de mesos per a les properes eleccions la ciutat antiga continua sumida en un caos de desordenament urbà i social. Ningú no sap què passarà amb les barriades de sa Calatrava, el Temple i sa Gerreria, que ha vengut a ser denominades del «miracle URBAN», un pla d'inversió que deixarà dos mil cinc-cents milions de pessetes a aquestes zones, a banda d'estimular altres inversions públiques i privades a la contrada.

Marisol Fernández, presidenta de l'associació de veïns Canamunt-Ciutat antiga, es troba preocupada per aquest fet. Si no fa gaire una de les problemàtiques principals de la barriada era la prostitució i la degradació que aquesta duia implícita "drogoaddicció, marginació, proxenetisme" i els baixos nivells de renda dels seus habitants, en el futur ens podem trobar amb alts nivells de diferència social entre els habitants originaris de la barriada i els nouvinguts. «Podrem trobar subbarris d'elit que canviïn per a sempre la fesomia de la zona i que creïn grans diferències entre els habitants».

Això sí, sa Gerreria ha deixat de ser en poc temps un paradís per a la venda de drogues. «És cert, quan a una barriada comença a haver-hi activitat i es perd la tranquil·litat que dóna cobertura a les activitats il·legals aquestes solen desaparèixer. No tot és dolent». De tota manera, l'eradicació de la drogoaddicció de la barriada ha acabat deixant sense jugadors de futbol 7 l'equip que havia muntat l'associació de veïns. «Era una de les nostres activitats principals amb ells. A través de l'esport ensenyàvem a aquests nins i joves diverses pautes de comportament. Aquests infants provenen de famílies amb problemes de drogues i no tenen res. Ara han marxat a altres bandes de Palma, traslladant la problemàtica a un altre lloc. No s'ha arreglat». Fins ara els veïns han pogut desenvolupar les seves activitats als locals de l'entitat, però ara aquest ha hagut de ser tancat pels greus problemes estructurals que patia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris