cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

El vell quarter es reconvertirà en un gran centre cívic i de formació

La rehabilitació integral de l'edifici costarà més de 120 milions

El vell quarter de la Guàrdia Civil es convertirà en un gran centre cívic i cultural que també s'orientarà cap a les activitats de formació. L'Ajuntament ja disposa d'un avantprojecte de rehabilitació que proposa una distribució interna amb grans sales que es podrien emprar com a espais per a exposicions i també com a aules per a la realització de diferents iniciatives educatives. Així mateix també es preveu habilitar un petit auditori per a conferències i diferents actes culturals. Això serà possible gràcies a les enormes dimensions de l'edifici, de més de 1.000 metres quadrats edificats amb una planta baixa i dos pisos.

Aquesta proposta inicial servirà de base per al concurs d'idees que l'Ajuntament fa comptes convocar ben aviat per redactar-ne el projecte definitiu, que, a més haurà de preveure la integració d'aquest espai en el parc del Puig al qual dóna per la part del pati que s'obriria cap a la plaça.

Segons les primeres estimacions, la rehabilitació pot ascendir a més de 120 milions de pessetes. La principal causa d'aquesta elevada suma és l'avançat estat de degradació que presenta l'immoble. La humitat i diferents problemes estructurals varen castigar fort els envans interns fins que els feren caure. Tota l'antiga coberta ha seguit també aquest camí i ha passat per ull. Tot i aquesta nefasta situació no hi ha perill d'esfondrament ja que les parets exteriors, que és l'únic que es podrà aprofitar, es troben en un estat acceptable.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris