cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Una barrera d'arbres autòctons servirà per protegir l'avifauna de Son Navata

El Govern preveu dur-hi a terme la setmana que ve una reforestació molt completa

La Conselleria de Medi Ambient farà la setmana que ve una repoblació forestal a l'albufereta de Son Navata, en el terme de Felanitx. L'actuació es durà a terme amb diferents espècies autòctones, entre les quals destaquen els xiprers, el canyet i la bova. Aquesta iniciativa s'inclou en el projecte que el Govern balear té en marxa des de l'any passat i que consisteix en la creació d'una reserva artificial d'avifauna en aquesta zona humida.

La reforestació de la setmana que ve té l'objectiu de crear una barrera natural per protegir les aus migratòries que any rere any acudeixen a niuar en aquests terrenys humits o hi passen llargues temporades. Actualment, mitjançant l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), ja s'estan invertint cinc milions de pessetes per delimitar la superfície de la nova albufereta artificial. Les obres realitzades fins ara han consistit a aixecar la terra i posteriorment amuntegar-la per evitar que les aigües tornin a l'anterior llacuna dels voltants i es desbarrin cap a altres terrenys veïns de propietat privada. L'actuació s'ha fet de manera provisional pendent de conèixer el grau d'impermeabilització de la terra. Tot i això, de moment sembla que els plans van bé.

L'albufereta de Son Navata es localitza devora l'estació depuradora i les seves aigües procedeixen de l'excedent que no pot assumir la planta i de les ja depurades i de pluja. Aquest hàbitat s'ha convertit en la tercera zona humida de les Balears en importància com a refugi d'aus i en un futur no es descarta la reconversió en un centre educatiu i d'observació de les aus migratòries. La proposta fou presentada pel representant de l'organització ecologista GOB, Pere Vicens, i que s'analitzarà amb deteniment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris