nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Matas «pressiona» Madrid perquè les Balears puguin rebre fons europeus

El president negocià ahir amb el Ministeri d'Economia el dret a ajudes especials

Jaume Matas es desplaçà ahir a Madrid amb la finalitat de «pressionar» el Ministeri d'Economia perquè inclogui les Balears en el mapa d'ajudes de l'Estat. Aquest és un requisit imprescindible per accedir a les ajudes i els fons estructurals pactats a la Cimera de Berlín per al període 2000-2006. Matas confia que la determinació de Madrid es pugui conèixer abans de tres setmanes.

Les regions incloses en aquest mapa, en el qual la CAIB no ha figurat fins ara, tenen dret a superar els màxims d'incentius per a la petita i la mitjana empresa.

El president del Govern balear va voler ressaltar que la inclusió al mapa, que negocia amb Madrid, serà molt important perquè la CAIB pugui entrar a l'agenda 2000. Matas va recordar que Brussel·les havia retallat els fons estructurals a l'Estat espanyol, de forma que l'entrada de les Balears en el Mapa d'Ajudes significaria una disminució en les aportacions que Madrid i la Unió Europa fan a alguna o algunes regions. Per això, tot i mostrar-se optimista davant el procés negociador, volgué deixar clar que aquest seria complex.

Fins avui, a les Balears només rebien ajudes de Brussel·les el Raiguer, a través de l'Objectiu Dos, i el Pla i les Illes menors, a través de 5B. Però l'Estat espanyol havia exclòs la CAIB dels fons estructurals.

El president no pogué quantificar la magnitud econòmica de les ajudes a què obrirà les portes la inclusió en el Mapa. No obstant això, ressaltà que les zones turístiques en quedaven descartades com a beneficiàries, ja que aquestes es destinarien bàsicament a municipis de l'interior i a les Illes menors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris