nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Les Balears han invertit més de 359 milions en sanitat vegetal per protegir les collites

També s'han realitzat campanyes contra la processionària i les plagues del camp

Entre 1996 i 1998 la Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria ha invertit més de 359 milions de pessetes en matèria de Sanitat Vegetal. Entre els objectius que té assignat aquest departament figuren la prevenció i protecció de les principals collites de les Illes, la preservació de la qualitat dels productes agrícoles; el manteniment de la sanitat vegetal; el reconeixement, diagnòstic, control i prevenció de diversos agents parasitaris de les produccions, i l'assessorament tècnic.

Per aquest motiu les actuacions que ha duit a terme el departament són la realització de campanyes fitosanitàries, el seguiment, evolució i detecció de posibles plagues i malalties, l'assessorament tècnic sanitari, la direcció, coordinació i registre de les Associacions de Defensa Vegetal; l'anàlisi i la certificació fitosanitàries, i l'experimentació.

Entre les campanyes fitosanitàries la Conselleria s'ha centrat especialment a la lluita contra la procesionària que afecta una important superfície de les Illes i per la incidència social que provoca. Els municipis en els quals s'ha actuat comprenen tota la totalitat de Mallorca i Menorca mentre que Eivissa és manté com a zona lliure de processionària.

Les actuacions que habitualment se segueixen per a l'eradicació de la processionària és una combinació de distints sistemes de lluita com són els tractaments aeris i terrestres localitzats, els mètodes biològics amb paranys sexuals; i el repartiment de munició especial per a la destrucció de les bosses o nius de la processionària.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris