cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Mallorca es mobilitza per Kosovo

Centenars de persones es reuniren contra Milosevic i l'atac de l'OTAN

La tragèdia que travessa la regió europea dels Balcans commou la societat mallorquina: així ho demostra el fet que són de cada dia més els col·lectius que es mobilitzen contra l'horror, els centenars de ciutadans que ahir es manifestaren a la palmesana plaça de Cort.

Així, Càritas Mallorca ha anunciat que promourà una campanya de sensibilització entre la població illenca amb la intenció de recaptar doblers. El seu objectiu: ajudar els milers d'albanesos kosovars que han hagut d'abandonar la seva terra cap a Albània, Macedònia i altres indrets, tot «fugint de la massacre ètnica de Sèrbia», segons afirma amb contundència un comunicat procedent del Bisbat. Càritas disposa d'un compte corrent a Sa Nostra per ajudar a aquests desplaçats: 0099 84 03662 48320.

També la plataforma Bòsnia Viva, recentment constituïda, demana doblers per ajudar els kosovars desplaçats i refugiats als països limítrofs (el compte corrent, a la Caixa, és el 0233 97 0200286957). En un comunicat, Bòsnia Viva nega el seu suport a les accions de l'OTAN contra Sèrbia "vindiquen accions militars terrestres", però també demanen ajuts a la campanya internacional per al processament del dictador Milosevic.

Entre els manifestants es trobaren ahir plataformes cíviques com ara Drets Humans, Veïns sense Fronteres, Justícia i Pau, CEPAC, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma i el Lobby de Dones, entre d'altres, a més de partits polítics com ara EU i Els Verds.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris