cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

El Consell es manté ferm en la protecció des Pujol

Tot i això, ara per ara només pot mantenir paralitzada la urbanització

Els partits del Pacte de Progrés del Consell de Mallorca, amb el suport d'Esquerra Unida, es mantenen ferms en la intenció de protegir es Pujol, i avui preveuen ratificar a la comissió insular d'Urbanisme (CIUM) la suspensió del planejament d'aquest indret. No obstant això, aquesta seria la primera i l'única passa que, ara per ara, sembla que pot dur endavant el Consell per mantenir protegida aquesta zona.

Des de la presidència de la CIUM, el socialista Francesc Quetglas explicà que l'aprovació definitiva per part de l'Ajuntament de Santanyí del projecte d'urbanització no ha variat les intencions del Consell emperò «dificultarà el procés de desclassificació».

Quetglas explicà que l'expedient es posarà en mans del consell consultiu per tal de veure la solució més adient per reclassificar aquesta zona com a sòl rústic. L'informe també establirà el temps que es pot tenir suspès el planejament d'aquest sector. Quetglas es mostrà ahir aborronat davant aquesta actuació del PP a Santanyí, evidenciant les contradiccions entre els discursos del Partit Popular i les seves actuacions. El president de la CIUM va concloure dient que «dimecres es va perdre l'oportunitat d'or per desclassificar es Pujol».

De fet, com ja va avançar aquest diari, si el batle no hagués aprovat definitivament el projecte d'urbanització, automàticament, la zona quedaria classificada com a sòl rústic. Ara el CIM ha d'esperar que es debatin les DOT al Parlament balear i que el PP accepti alguna de les esmenes que ha presentat perquè li torni les competències urbanístiques i pugui desclassificar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris