cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 26°
29°

Arquitectes i tècnics demanen als polítics que «ens escoltin»

El seminari «Oci, turisme i mobilitat» entrà de ple en els problemes de Mallorca

El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears (COAB) acull el seminari Oci, turisme i mobilitat, que organitza amb l'Ajuntament de Calvià i coordinen Artur Vila, vocal de Cultura de la delegació Mallorca del COAB, i l'arquitecte madrileny Juan Herreros, al qual participen l'AA School of Architecture de Londres i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura d'Alacant. Els presents demanaren als polítics més respecte per les opinions dels tècnics.

Aquest fòrum analitzarà els problemes no resolts del turisme balear i, en concret, la recuperació de la part posterior dels nuclis turístics, que «habitualment es troba en un estat d'abandó tant per les administracions públiques com per les empreses privades», segons Margarita Nájera, batlessa de Calvià. És per això que les universitats d'arquitectura d'Alacant i Londres, participants al seminari, han realitzat un estudi sobre la rehabilitació de Magaluf, una de les zones turístiques més degradades del municipi de Calvià i de l'illa de Mallorca.

Artur Vila apuntà que «els polítics han d'acceptar la participació dels teòrics i tenir en compte les seves propostes a l'hora de tirar endavant els nous projectes urbanístics, perquè parteixen d'una anàlisi seriosa i rigorosa que dóna lloc a solucions innovadores, imaginatives i de futur».

Per la seva part, Juan Herreros manifestà que «les zones turístiques són grans laboratoris en els quals es registren uns canvis culturals que més tard reverteixen a la societat, amb un recorregut que va de les zones perifèriques cap a les ciutats». Per aquest motiu, «l'àmbit acadèmic té uns dels millors camps d'investigació per aplicar iniciatives atípiques i cercar un increment de la qualitat de vida en aquest espais».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris