cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Rami no passa pena per les investigacions de la UE sobre els ajuts al parcBIT

El conseller d'Economia diu que són «normals» després que la Comissió dimitís

El conseller d'Economia considera «normal» que la Comissió Europea vulgui revisar totes les seves línies d'ajut econòmic a projectes, entre els quals es troba el parcBIT promogut pel Govern balear.

Segons el titular d'Economia, Antoni Rami, la circumstància d'haver dimitit en bloc els anteriors membres de la Comissió fa que l'actual president, Romano Prodi, es vegi obligat a anunciar mesures com aquesta. Rami donà assegurança implícita a la transparència dels ajuts europeus al projecte del parcBIT en explicar que de la revisió «només es poden derivar beneficis per al parcBIT i les Illes Balears».

Els ajuts europeus per al projecte balear, inclosos dins el quart programa marc, no són especialment quantiosos: poc més de 200 milions de pessetes, els quals queden esvaïts en els 11.000 milions que suposarà l'adequació urbanística dels terrenys sufragada majoritàriament per la caixa de la Comunitat Autònoma mitjançant el mercat financer; i encara més difosos en el total de 100.000 milions que tindrà el cost global del projecte "incloent-hi la inversió privada", segons els càlculs del conseller Rami.

Això no obstant, els ajuts europeus també s'han traduït en altres aspectes, com ara la publicitat del projecte al pavelló de la Direcció General XVII de la Comissió Europea per a l'Exposició Universal de Lisboa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris