cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

Els alemanys trien Suïssa per vendre els immobles adquirits a Mallorca

El 1995, el 20% de les segones transmissions ja es produïa entre estrangers

Zuric (Suïssa) s'ha convertit en l'escenari per a les operacions de compravenda d'immobles a Mallorca per part de ciutadans europeus no residents a les Balears. El 1995, segons les dades aportades per la tesi del doctor Joan Seguí, un vint per cent de les transaccions d'aquest mercat ja no tenien com a venedor un mallorquí, sinó un ciutadà europeu no resident que revenia a un altre una propietat adquirida anteriorment a l'Illa.

La prova que aquesta tendència ha continuat a l'alça en els darrers anys la representa el fet que algunes immobiliàries ja han instal·lat oficines a Suïssa per atendre aquests clients. És el cas de Profi Konzept S.L que acaba d'obrir una oficina a Zuric «en la zona dels bancs». L'objectiu, segons és manifesta en un fulletó promocional de l'esmentada empresa, és el següent: «En el cas que el venedor i un comprador d'un immoble a Mallorca no sigui resident a Espanya podrà realitzar el pagament de la compravenda a l'estranger».

La tendència a l'alça de les operacions de compravenda d'immobles mallorquins entre estrangers va ser detectada per Joan Seguí en el seu llibre Les Balears, en venda. En una entrevista concedida a Diari de Balears, el doctor Seguí declarà: «Es produeix un fet xocant, sobretot en el cas dels alemanys, que és el que més preocupa. És un mercat relativament nou. Va començar fa cinc anys i ja ven d'una manera massiva. Un vint per cent de les segones transmissions d'immobles "és a dir, de la venda d'habitatges usats" és per part d'estrangers, el 90% dels quals deuen ser alemanys. Ara es parla molt de compra d'immobles per part dels alemanys i resulta que un vint per cent de la quota del mercat immobiliari ja és seva».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris