nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Cort afirma que exhaurirà totes les vies abans d'implantar l'ORA en el passeig marítim

En cas que finalment s'opti per aquesta mesura, seria només en horari nocturn

L'Ajuntament de Palma exhaurirà totes les possibilitats abans d'instaurar l'Ordenança de Regulació de l'Aparcament (ORA) en el passeig marítim. El responsable de Circulació del Consistori, Joan Bauzà, digué ahir que, en tot cas, i després d'haver negociat amb el president de l'Autoritat Portuària, Lluís Ramis d'Ayreflor, tindria un tractament especial. «Seria un nou model, que només funcionaria de nit, ja que és en horari nocturn quan es concentra tota l'activitat».

Bauzà va assumir que els caps de setmana hi ha un augment considerable del trànsit i de l'ús dels aparcaments de la via. «El passeig marítim és competència de l'Autoritat Portuària, però l'Ajuntament també hi intervé amb els controls d'alcoholèmia i ordenació del trànsit».

L'objectiu, per l'Ajuntament, és aconseguir una disminució de l'afluència de vehicles. En aquest sentit, Bauzà afirmà que des de fa tres mesos, «s'ha forçat la màquina» de les negociacions amb les parts implicades: comerciants, hotelers i altres empresaris del passeig marítim per apropar posicions i cercar solucions.

«El mussolbús funciona molt bé i ara, mitjançant el bonotaxi, volem incentivar l'ús d'aquest servei en lloc dels vehicles particulars». Segons els estudis de què disposa l'Ajuntament, aquesta mesura es traduiria en un descens proper al 25% de la presència de cotxes.

Bauzà destacà que no hi ha experiències d'implantació de l'ORA en horari nocturn en cap ciutat del país i que els esforços municipals se centren ara a trobar el finançament per a aquest bonotaxi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris