nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

El PSM demana a la UE si ha «congelat» la subvenció per comprar can Marroig

L'eurodiputat Joan Vallvé, de CiU, preguntarà quina és la situació de l'expedient

El PSM, a través de l'eurodiputat Joan Vallvé (CiU), demanarà a la Comissió Europea quina és la situació de l'expedient de subvenció del programa Life per a la compra de la finca de can Marroig (Formentera), on s'ha de desenvolupar un projecte de recuperació de la baldritja o virot, au marina endèmica de les Balears que nidifica als penya-segats costaners.

Mentre el GOB assegura que l'expedient i la subvenció es poden veure paralitzats per la creació d'una àrea recreativa a can Marroig amb els doblers europeus, la Conselleria de Medi Ambient ha desmentit aquest extrem i assegura que la tramitació continua, de moment, el seu camí. També recorda que l'àrea recreativa, inaugurada diumenge passat pel president del Govern balear, Jaume Matas, i pel conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, només ocupa una hectàrea de les 146 de la finca, i que aquest ús d'oci està previst a l'esborrany del pla d'ordenació que el departament autonòmic remetrà a la Unió Europea per tal d'aconseguir la seva aprovació definitiva.

Per la seva banda, el GOB afirma que, en aquest cas, s'ha produït un exemple d'utilització inadequada de fons comunitaris. Respecte de la manca de llicència municipal, el grup ecologista indica que «aquest fet no ha d'eclipsar el vertader escàndol de la situació. La manca de permís és una dada greu, però no deixa de ser un simple tràmit administratiu que té ben poca importància dins el conjunt de tot aquest conflicte».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris