nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Un celler de la ciutat tornarà a comercialitzar vi després de 30 anys

Amb la marca Son Bordils se n'han produït enguany prop de 27.000 botelles

Per primera vegada després de més de trenta anys un celler d'Inca tornarà a comercialitzar vi produït en el municipi. Els responsables d'aquesta nova i engrescadora iniciativa empresarial són els germans Pedro i Ramon Coll que l'han feta realitat gràcies a la creació del nou celler que s'ha situat en uns terrenys que abans formaven part de l'antiga possessió de Son Bordils.

Precisament, la nova marca sota la qual es vendrà el nou vi serà Son Bordils.
L'any passat el celler dels germans Coll ja va fer una producció inicial molt reduïda de caràcter experimental amb l'objectiu de definir el vi que es vol elaborar. Tot i això, ha estat enguany quan s'ha donat el sus definitiu amb una producció de més de 27.000 botelles.

La majoria de la producció s'ha orientat cap al vi blanc fonamentat en la varietat Chardonnay, de la qual en sortiran a la venda 20.000 botelles. Molt més modesta és la producció de vi negre que s'ha obtingut gràcies a la mescla de raïm, Mesclat, Cabernet Sauvignon i Manto Negro, amb només unes 6.500 botelles. De quasi simbòlica es pot qualificar la producció de Muscat amb 600 botelles que s'ha elaborat a partir de la varietat de Moscatell de gra petit.

Per tal de fer possible aquesta producció ja s'han posat en explotació 6'5 hectàrees de vinya ubicades vora la carretera de Sineu. A més, en aquests moments s'està fent feina perquè a partir del proper any es puguin aprofitar més terreny de vinya fins arribar com a mínim a les 20 hectàrees.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris